16 Aralık 2022

"Tedarik zincirinde esneklik ve dayanıklılık sağlamak en önemli hedefimiz”

mehmet apak fast company visioners.webp

Genel Müdürümüz Mehmet Apak, Fast Company Türkiye dergisinin “Vizyoner Liderler Anlatıyor” dosyasında kurumsal satın alma ve tedarik zinciri yönetiminde yaşanan değişimi, sektörün geleceğine yönelik vizyonunu ve Zer’in 2023 yılı hedeflerini paylaştı.

Röportajında, satın alma ve tedarik zinciri yönetiminde meydana gelen üç değişimi paylaşan Mehmet Apak, satın alma ve tedarik zinciri yönetiminin şirketlerin kısa ve uzun vadeli hedeflerinde, karar mekanizmasında ve yatırım planlarında önemli rol oynayan, kritik bir uzmanlığa dönüşmesini en önemli başlık olarak değerlendirdi. İkinci olarak pandemiyle birlikte dijital platformlara önemli oranda bir yönelim olduğunu paylaşarak “Satın alma süreçleri ve tedarik zinciri boyunca şeffaflığın sağlanması, saklanan verinin kullanılabilir ve yorumlanabilir şekilde olması gerekiyor. Sistemlere entegre olabilen, mevcut dataya uyumlanarak yeni verilerle birlikte birçok analizi sunabilen platformların öneminin arttığını görüyoruz” dedi. Son olarak güven konusunun önemine dikkat çeken Genel Müdürümüz, yakın dönemde yaşanan birçok tıkanıklık ve belirsizlik, tedarik ve satın alma ilişkilerinde güveni en önemli değer haline getirdiğini dile getirdi.

Zer olarak önceliğimizin, ekosistemimizdeki güven zincirini yönetmek olduğunu vurgulayan Apak,  2023 yılında da güven odağımızı kaybetmeden, her geçen gün büyüttüğümüz ekosistemimiz ile müşterilerimizin ve tedarikçilerimizin belirsiz koşullarda dahi işlerini dayanıklı ve esnek kılacak iş birliklerini, çözüm önerilerini sunmayı hedeflediğimizi paylaştı.

 TÜMÜNÜ OKU 

Paylaş