14 April 2022

Orçun Güven: "We are pioneers of segmentation in Turkey in the field of procurement and supply chain management".

capitalorcun guven en

Satış ve Promena Hizmetleri Direktörümüz Orçun Güven, Capital Dergisi’nin Bilişim ekine verdiği röportajda, uzmanlık ve teknolojik yetkinliği birleştiren iş yaklaşımımızı, büyüme stratejimizi ve gelecek hedeflerimizi aktardı.

Güven röportajında, ‘satın alırken kazanmak’ ya da diğer bir deyişle ‘kaynakların etkin kullanımı’nın günümüzde çok yaygın bir anlayış olduğunu vurgulayarak Zer’in temellerinin bundan yaklaşık 20 yıl önce bugünün önceliklerini fark ederek yenilikçi bir iş modeli olarak atıldığını belirtti. Dünyada “procurement” olarak adlandırılan satın alma ve kurumsal tedarik yönetiminin gelişmiş ekonomilerde önemli bir sektör hatta bir bilim dalı olarak görülmesine rağmen ülkemizde hala şirket içlerinde bir fonksiyon/departman olarak görüldüğünü paylaşan Orçun Güven, “Zer, gelişimini işte böyle bir ortamda gerçekleştirdi ve adeta önemli bir uzmanlık alanında sektörleşmenin öncülüğünü yaptı, hala da bu çabamız devam ediyor’’ dedi.

Tedarik zinciri ve satın alma yönetiminde önceden başlamış olan dijital araçlara yönelimin pandemi etkisiyle oldukça arttığına değinen Güven, “Stratejik satın alma ve tedarikçi çözümleri platformumuz Promena, teklif ve ihale, e-satın alma, tedarikçi yönetimi, tedarikçi pazar yeri ve harcama analizi ürünleri ile her ölçekten yerel ve global şirkete satın alma ve tedarik süreçlerini dijitalleştirme imkanı sunuyor. Kullanıcılardan aldığımız geri bildirimlerle, global benchmark çalışmalarından çıkan öğrenimlerle sürekli olarak platformumuzu geliştiriyor, yeni yetkinlikler ve özellikler kazandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sahip olduğumuz yetkinliklerin önemli bir göstergesi olarak Zer ve Promena ile satın alma ve tedarik zinciri yönetimi alanında dünyanın en iyi şirketlerini değerlendiren ISG'nin Provider LensTM 2021 raporunda yer aldığımızı belirten Güven, “Zer olarak verimli ve sürdürülebilir tedarik işleyişini sağlayan hizmet sağlayıcılarının değerlendirildiği ‘Satın Alma ve Tedarik Hizmetleri’ kategorisi ve geleneksel tedarik süreçlerini geleceğe dönük şekilde dönüştüren hizmet sağlayıcılarının değerlendirildiği ‘Değişim Yönetimi’ kategorisinde güçlü bir hizmet sağlayıcı olarak yer aldık. Promena ise ‘Satın Alma Çözümleri’ kategorisinde güçlü bir ürün olarak yer aldı. İlerleyen dönemde hem Zer hem de Promena ile global müşteri oranımızı artırıp pazar lideri olarak da bu raporlarda yer almayı hedefliyoruz” dedi.

 READ ALL 

Share