27 Şubat 2024

Serhan Turfan: “2024 yılında temkinli iyimserlik hakim olacak”

serhan turfan bloomberg ht.webp

 Genel Müdürümüz Serhan Turfan; Bloomberg HT’de Gözde Kuyumcu’nun sunduğu 30 Dakika programına konuk oldu.

Canlı yayında, 2023 yılında yaşanan zorlukların ve belirsizliklerin iş dünyasına etkilerine dair değerlendirmelerde bulunan ve 2024 yılına dair öngörülerini paylaşan Serhan Turfan, 2024’ün geçtiğimiz yıldan daha kolay bir yıl olmayacağını vurgulayarak 2024’te iş dünyasında temkinli bir iyimserliğin hakim olacağını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketi, Mayıs ayındaki seçim belirsizlikleri ve devam eden savaşlar, yüksek enflasyonun getirdiği fiyat artışları ile iş dünyasının zor bir yılı geride bıraktığını belirten Genel Müdürümüz, “Orta Doğu, Rusya-Ukrayna savaşı gibi riskler 2024 yılına da taşındı. Yakın zamanlarda gerçekleşecek politik seçimler, Süveyş Kanalı gibi jeopolitik riskler ve yüksek enflasyon, 2024 yılında da belirsizlik ortamına sebep olacak. Böyle zamanlarda, sürdürülebilir satın alma ve tedarik zinciri yönetiminin önemi daha da artıyor. KoçZer olarak bu belirsizliklere karşı geliştirdiğimiz alternatif senaryolar ile satın alma ve tedarik zinciri süreçlerinde riskleri yönetebiliyoruz” dedi.

Optimum verimlilik ve zaman tasarrufu için dijitalleşmenin önemini de vurgulayan Serhan Turfan, “Satın alma süreçleri yapay zeka ve yeni teknolojiler ile 5 yıl sonrasında çok daha farklı duruma gelecek. Online ihale platformumuz Promena, sadece Türkiye’de değil dünya çapında kullanılan bir platform haline geldi. Sektörümüz artık dijital kanallara yöneliyor, manuel teklif alma süreçleri sona eriyor.” dedi. Gün geçtikçe kompleksleşen satın alma süreçleri için sadece online ihale platformlarının yeterli olmadığını belirten Turfan, yapay zeka sistemlerine de ihtiyaç olduğunun altını çizdi.


 

Paylaş