18 Aralık 2021

“Dijital dönüşümün gereklerini yerine getirmek özgün iş modelimizin teminatı”

zer kobi efor dergisi ozan unay roportaji

KobiEfor dergisi Dijital ekininin birinci yılına özel verdiği röportajda Dijital Dönüşüm ve Bilgi Teknolojileri Direktörümüz Ozan Ünay Zer’in dijital dönüşüm stratejisini paylaştı.

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında yaşanan gelişmelerle, ekonomik ve sosyal hayatta yaşanan dönüşümün, fırsatlar yarattığı kadar dışında kalanlar için varlıklarını ve sürekliliklerini tehdit eden riskler de oluşturduğunu dile getiren Ozan Ünay, Zer’in dijital dönüşüm yolculuğu ile ilgili olarak “Mensubu olduğumuz Koç Topluluğu’ndan aldığımız vizyonla ülkemizde birçok kuruma göre erken aşamada dijital dönüşüm programına başladık. Dijital dönüşümün gereklerini yerine getirmeyi ve bu alanda daima güncel kalmayı, özgün iş modelimizin teminatı olarak görüyor, teknolojik yenilikler ve inovatif yöntemlerle tüm paydaşlarımız için en yüksek faydayı sağlamaya odaklanıyoruz.” dedi.

Pandemi ile birlikte, sahip olduğumuz dijital yetkinlikler ve teknolojik iş yapma becerisinin bu olağanüstü ortamda iş sürekliliği açısından firmaları rahatlattığını dile getiren Ünay, sağladığımız faydayı, stratejik satın alma platformumuz Promena ile müşterilerimize sunduğumuz hızlı, şeffaf online ihale süreçleri ve müşterilerimizin tüm satın alma sürecini çevrimiçi platforma taşıyan B2B e-ticaret ve online sipariş yönetimi çözümümüz ZerOnline üzerinden örneklendirdi.

2021 yılında teknoloji alanındaki yatırımlarımızı müşterilerimizin ihtiyaç ve taleplerine göre çevik metodoloji ile çalışan proje ekiplerinin yönetiminde gerçekleştirdiğimizi paylaşan Ozan Ünay, bu kapsamda paydaşlarımıza etkin fatura, mutabakat ve sipariş entegrasyonu sağlama hedefiyle, müşteri ve tedarikçi iş birliği portalımız Zer Portal’ı yenilediğimizi ve tüm lojistik süreçlerde uçtan uca takip imkanı sunan Loji-Portal platformumuza önemli yatırımlar yaptığımızı belirtti. Zer için çevik yönetim anlayışı son derece önemli olduğunun altını çizen Ünay, “Önümüzdeki dönemde tüm proje ve ürünlerimizi çevik metodoloji ile yönetebilir durumda olmayı hedefliyoruz. Bu noktada insan kaynağımızın yetkinliğini çevik yönetim ve bilhassa yıkıcı stratejiler alanlarındaki eğitimlerle artırmayı planlıyoruz.” dedi.

Paylaş