12 Nisan 2021

Dijital platformlarımızı tercih eden şirketler satın alırken de kazanıyor

zer hbr turkiye ozan unay roportaji

Harvard Business Review Türkiye dergisinin Nisan sayısında kurumsal satın alma ve tedarik zinciri yönetiminde dönüşüme dair soruları yanıtlayan Dijital Dönüşüm ve Bilgi Teknolojileri Direktörümüz Ozan Ünay, tedarik zinciri ve satın alma yönetiminde önceden başlamış olan dijital araçlara yönelimin pandemi etkisiyle arttığını, Zer’in sunduğu dijital platformlara olan talepteki pozitif değişimden de bu artışın görülebildiğini vurguladı.
 
Stratejik satın alma çözümümüz Promena ve online sipariş yönetimi sistemimiz ZerOnline’da bu süreçte yeni müşteri taleplerinde ciddi artışlar yaşadığımızı paylaşan Ünay, 2020 yılının ilk yarısında devreye aldığımız ZerOnline’da kısa zamanda 400’ün üzerinde şirket için kullanıcılar oluşturulduğunu, tedarikçi anlaşmalarını yaparak online kataloğumuzu müşterinin istediği kategorilerde kullanıma sunduğumuzu aktardı.
 
Röportajında ZerOnline’ın arkasında nasıl bir kullanıcı deneyimi olduğunu aktaran Ünay, ZerOnline’ı şu sözlerle açıkladı: “ZerOnline esasında endirekt malzeme satın alımlarında Zer’in dijital hali. Gıdadan temizlik malzemelerine, kırtasiyeden iş elbiselerine 80 alt kategoride 400 bin çeşit ürünü buluşturan dijital, dev bir katalog. ZerOnline’da her şirketin ihtiyacına yönelik oluşturduğumuz ürün kataloğunu, toplu satın alma hacmine özel belirlenen avantajlı fiyatlarla ve farklı tedarikçilerle iş yapma imkânı ile buluşturduk, uçtan uca sipariş yönetimi deneyimi ile tasarladık. ZerOnline’da kullanıcıların, her kullanıcıya özel yetkilerle hangi kategorilerden sipariş verebileceği belirleniyor. SAP, ERP gibi tedarik zinciri yönetimi sistemlerine entegrasyon sağlanarak iç onay ve dış onay özellikleri ile kullanıcılar siparişlerini takip edebiliyor ve şirket içi departman bazındaki masraf yeri seçeneğiyle siparişi kendi sistemlerinde de istedikleri kırılımda takip edebiliyorlar.”
 
Tüm bu özelliklerinin yanında ürün seçimini kolaylaştıracak kullanıcı dostu özelliklerinin de olduğunu paylaşan Ünay, ZerOnline ile şirketlere ürünleri karşılaştırma, farklı ürün listeleri oluşturup sipariş verme, fatura ve sevk takibi yapma, açık hesap yönetimi ya da kredi kartı ile ödeme gibi imkânlar da sunulduğunu belirtti.
 
2020 yılında tüm dijital çözümlerimizin oluşturduğu ciromuz içinde ZerOnline’ın yaklaşık yüzde 70 oranında paya sahip olduğunu vurgulayan Ünay, ZerOnline’ın hızlı bir şekilde öne çıkmasında hem teknolojik yeteneklerimizin hem de güçlü uzmanlığımızın etkili olduğunun altını çizerek “Zer, kurumsal satın alma ve tedarik zinciri yönetiminde Türkiye’nin ilk şirketi. 17 yıllık benzersiz bir iş modeli ile endirekt malzeme, lojistik, hizmet ve medya satın alımlarında hizmet sunuyoruz, bu alanlarda önemli bir bilgi birikimi ve uzmanlık sahibiyiz. Faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde edindiğimiz deneyim ve geniş tedarikçi ağımız, müşterilerimizin endirekt satın alma ve lojistik süreçlerini Zer’e güvenle devretmesini sağlıyor. Zer’in kuruluş temelinde var olan verimlilik, etkin maliyet yönetimi ve etkin kaynak kullanımı sağlama hedefleri doğrultusunda, dijital platformlarımız aracılığıyla şirketlere satın alırken de kazandırıyoruz.’’ dedi.
 

 

 TÜMÜNÜ OKU 

Paylaş