04 Temmuz 2021

“Dönem ‘güven sensörlü iş modeli’ dönemi”

zer dunya gazetesi mehmet apak roportaj

Genel Müdürümüz Mehmet Apak, Dünya gazetesi Yazi İşleri Müdürü Handan Sema Ceylan’ın sorularını yanıtladı.

Röportajında yeni dönemi ‘güven sensörlü iş modeli’ dönemi olarak tanımlayan Mehmet Apak, “Yeni dünya düzeninde ülkeler için güvene dayalı sistem ve altyapı sunma becerisi, şirketler için ise paydaşlarla kurulan güven temelli ilişkiler en önemli rekabet avantajı olacak. ‘İlişki sermayesini’ büyütenler kazanacak. Bu sermayenin tek bir kaldıracı var, o da güven.” diyerek önümüzdeki dönemde güven temeli üzerine kurulacak iletişimlerin önemini vurguladı.

Bu güven ihtiyacını karşılayabilmesi için iş dünyasının; geleceğe ve içinde bulunduğumuz ekosisteme inanmaya, güvenmeye, uzun vadeli iş birliktelikleriyle ben değil biz diyerek ekosistemi büyütmeye odaklanması gerektiğini vurgulayan Apak, Zer’in güven konusundaki hassasiyetini bu kapsamda oluşturduğumuz güven sensörlü iş modeli üzerinden paylaştı.

Güven temeline dayanan iş modelimiz sayesinde tedarikçilerimiz, müşterilerimiz ve çalışanlarımız için güven ortamını garanti edecek kriterlere sahip olduğumuzu belirten Apak, “Paydaşlarımıza sunduğumuz güven ortamını sürekli kılmak için dünyayı yakından takip ediyoruz ve yeni tehditlere karşı ekosistemimizi koruyacak çözümler üretiyoruz. Rekabet şartlarına uygun olarak ödeme sistemlerinden siber güvenliğe, sipariş sevk takibinden hata payını en aza indiren robotik otomasyonların kullanımına kadar süreçlerimizi daha güvenli kılacak gerekli yatırımları kesintisiz olarak yapıyoruz.” dedi.

Pandemi döneminde hizmet verdiğimiz sektörlerin farklı yaralar aldığını aktaran ve Zer’i tedarikçiler için güvenli bir liman olarak betimleyen Genel Müdürümüz, “Zorluklar karşısında destek almak isteyen tedarikçilerimize finansman sistemimizle nefes aldırmış olduk. Bizle çalışan tedarikçilerimiz banka kredi limitlerini zorlamadan hak etmiş oldukları alacaklarını kendi istedikleri anda tahsil yoluna gidebildiler.” dedi.

Kurumsal siparişlerin online adresi ZerOnline ve stratejik satın alma çözümümüz Promena hakkında yurt içi ve yurt dışı hedef ve değerlendirmeleriyle, Zer’in önümüzdeki dönem hedefini de aktaran Apak, “Koç Topluluğu dışı müşteri oranını artırma hedefimiz doğrultusunda olumlu neticeler alıyoruz, Topluluk dışı müşteri oranımız yüzde 30’a kadar çıktı. Hedefimiz yüzde 50’ye ulaşmak. Promena, ZerOnline gibi yazılımı tamamen Zer’e ait platformlarda paydaşlarımız güven içinde işlerini yürütebiliyor. Bu tarz platformların sayısını artırmayı hedefliyoruz. Amacımız, iş dünyasına güvenilir iş modelimizi en iyi şekilde anlatmak.” dedi.

 TÜMÜNÜ OKU 

Paylaş