24 Kasım 2022

Mehmet Apak: “Hedefimiz esnekliği ve dayanıklılığı artırmak”

ekonomist satin alma liderleri mehmet apak.webp

Genel Müdürümüz Mehmet Apak, Ekonomist Dergisi’nde yeni dönem hedeflerimiz ve 2023 yılı gündemimiz hakkında bilgiler paylaştı.

Açıklamalarında mevcut ve olası risklere karşı esnek olmanın gerekliliğine odaklanan Mehmet Apak, “Emtia fiyatlarındaki değişimler, hammaddeye erişim gibi tüm risklere rağmen, ticaretin devamlılığı için tedarik zincirinin adeta elastik bir bant gibi olması, eğilip bükülse de hiçbir durumda kırılmaması gerekiyor. Bu yıl da en önemli hedefin bu esnekliğin ve dayanıklılığın sağlanması olacağını öngörüyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

Yeni yıla yaklaştığımız bu günlerde şirketimizin önceliklerini de paylaşan Apak, “Güvenli tedarik önceliğimiz, çatı hedef olarak duruyor. Diğer taraftan Zer olarak 2023 yılını global, bölgesel ve yerel seviyelerde giderek daha öngörülemez ve zorlayıcı hale gelen iş dünyasında, müşterilerimizin ve tedarikçilerimizin işlerini daha dayanıklı ve esnek hale getirmelerine desteğimizi artıracağımız bir yıl olarak karşılamaya hazırlanıyoruz. Biliyoruz ki bugün satın alma ve tedarik zinciri yönetimi hiç olmadığı kadar önemli” dedi.

Yeni yıldaki projelerimiz hakkında bilgi veren Mehmet Apak, devam eden yurtiçi ve yurtdışı iş birliği anlaşmalarımıza yenilerini eklemek ve bu sayede sunduğumuz hizmetleri çeşitlendirmeyi hedeflediğimizi paylaştı.

Ana motivasyonumuzun ülkemizi bir tedarik ağı merkezi olarak öne çıkarmak olduğunu vurgulayan Mehmet Apak, yurtdışı tedarik kanallarını çeşitlendirmek üzere Azerbaycan, Hollanda ve İsviçre’de yeni distribütörlük anlaşmalarının devreye gireceğine değinirken, dijital platform yatırımlarımızın da hız kesmeden devam ettiğini, yeni platformlar geliştirmek için çalışmalarımızın sürdüğünü sözlerine ekledi.

Paylaş