25 Temmuz 2022

Ekonomist’in “Satın Alma ve Tedarik Liderleri” dosyası Zer’in katkılarıyla yayınlandı

zer ekonomist dergisi satin alma liderleri dosyasi

Ekonomist dergisinin 2014 yılından bu yana hazırladığı Satın Alma Liderleri dosyası bu yıl araştırma biraz daha geliştirilerek ve adı "Satın Alma ve Tedarik Liderleri" olarak düzenlenerek Zer'in katkılarıyla hazırlandı. Araştırmada satın alma ve tedarik liderlerinin pandemiyle değişen yeni döneme nasıl uyum sağladıklarına ve yeni dönem planlarına yer verildi.

Araştırmada, pandeminin getirdiği değişime alışmaya çalışan satın alma departmanları için 2021 kolay bir yıl olmadığı paylaşılırken, satın alma ve tedarik liderlerinin pandemiyle değişen yeni döneme uyum sağlamak için odaklandıkları beş başlığın sürdürülebilirlik, yerelleşme, çeviklik, risk yönetimi ve dijitalleşme olduğu belirtildi. Ayrıca, liderlerin yeni dönemde tedarikçiler ile güvene dayalı stratejik ilişkilerin kurulmasına yönelik çalışmalarının da artması bekleniyor.

Listenin zirvesinde hangi liderler yer alıyor?

2021 yılında yönetilen satın alma bütçesinin büyüklüğüne göre oluşturulan listenin ilk sırası bu yıl da değişmedi ve tahmini olarak 56 milyar TL’lik bir bütçeyi yöneten BİM Satın Alma Genel Müdürü Aynur Çolpan zirvedeki yerini korudu.  Listenin ikinci sırasındaki isim ise 42,7 milyar TL’lik satın alma bütçesine sahip olan Oyak Maden Metalürji Grubu Satın Alma Grup Başkanı Yardımcısı İsmail Kürşad Korkmaz oldu. Ford Otosan’ın satın alma yöneticisi Murat Senir ise listede üçüncü sırada yer aldı. Satın alma bütçesini yüzde 45 artırarak 29 milyar TL’ye çıkartan Limak Holding’in satın alma yöneticisi Hakan Şahin ise bu yıl dördüncü sıraya yerleşti.

Paylaş