28 Ocak 2022

Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’nda 2022 yılında izlenecek projeler belirlendi

zer hayalimiz benzer 2021 odul alan sirketler Daha iyi bir dünya ideali için "Geleceğimiz için sorumluluklarımız ortak, Hayalimiz Benzer" mesajıyla yola çıktığımız Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’nın 2021 yılında ödül alan şirketler belirlendi. 

Karbon ayak izinin azaltılmasından sürdürülebilir tarıma, geri dönüşümden enerji tasarrufuna kadar birçok farklı alandan, çevre ve doğal kaynakların korunması ve yaşam biçiminin bu doğrultuda değiştirilmesini hedefleyen 42 proje başvurusu arasından ödül alan 6 proje belirlendi. Uygulama kategorisinde Ekol Lojistik ve Tekfen Tarımsal Araştırma, fikir kategorisinde ise Mindshare ve Trumar Ayakkabı’nın projeleri ödüle layık görüldü. Ebebek ve Defacto’nun projeleri ise teşvik ödülünü aldı.

Kumaşların yeniden kullanımından sürdürülebilir tarıma uzanan projeler
Uygulama kategorisinde ödül alan Ekol Lojistik, Lotus Lojistik Merkezi GES projesi ile kuracağı güneş panelleriyle sera gazı emisyonlarının azaltılmasını ve temiz enerji üretiminin desteklenmesini hedefliyor. Tekfen Tarımsal Araştırma ise sürdürülebilir gıda güvenliği için Ekmeklik Buğday Islahı projesi ile küresel iklim değişikliğinden minimum düzeyde etkilenen, yüksek verimli ve hastalıklara dayanıklı ekmeklik buğday çeşitlerini biyoteknolojik yöntemlerle geliştirmeyi hedefliyor.

Fikir kategorisinde ödül alan Mindshare, MyCarbon projesi ile geliştireceği mobil uygulama üzerinden, çalışanlarına karbon ayak izi azaltmaya yönelik hedefler belirlemeyi ve karbon salınımı ve etkileri hakkında farkındalığın artırılmasını hedefliyor. Trumar Ayakkabı ise, Geri Dönüştürülmüş Kumaştan İş Güvenlik Ayakkabı Üretimi projesi ile iş güvenliği ayakkabısı üretiminde geri dönüştürülmüş kumaşlar kullanarak atık miktarının üretim aşamasında azaltılmasını hedefliyor.

Fikir ve uygulama kategorilerinde Defacto’nun üretim fazlası kumaş atıklarını meslek lisesi öğrencilerine göndererek yeniden işlevlendirdiği Kumaştan Hayaller projesi ve ebebek’in mağazalarında hayata geçirmeyi planladığı plastik atıkların azaltılmasına yönelik Baby Me Sıvı Deterjan Dolum projesi teşvik ödülüne layık görüldü.

Projeler dört kriterde değerlendirildi
2021 yılında Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı kapsamında başvuru yapan 17 fikir ve 25 uygulama proje başvurusu Seçici Kurul tarafından değerlendirildi.

Genel Müdürümüz Mehmet Apak’ın başkanlık ettiği Seçici Kurul’da Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi ve UN SDSN Türkiye Direktörü Dr. Tamer Atabarut, ecording Kurucusu Mert Karslıoğlu, Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Onay, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri İnovasyon Direktörü Boğaç Şimşir, Koç Holding Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ebru Tüzecan ve Sürdürülebilirlik Danışmanı Dr. Katalin Zaim değerlendirmeleriyle yer aldı. Başvurular etki potansiyeli, uygulanabilirlik, sürdürülebilirlik ve verimlilik başlıkları açısından inceledi.

2021, ‘Temiz su, temiz deniz yılı’ ilan edildi
Su kaynaklarının azalmasına ve su kirliliğine dikkat çekmek amacıyla 2021 yılı ‘Temiz su, temiz deniz yılı’ ilan edildi. ISS Tesis Yönetim Hizmetleri, Desi Kimya, ISS Hazır Yemek Üretim ve DGR Grup Yönetim Hizmetleri’nin bu alanda başvuruda bulunduğu fikir ve uygulama projeleri takdire layık görüldü.

Paylaş