07 Haziran 2021

Hayalimiz Benzer’de Çevre 101 projesine büyük ödül

zer hayalimiz benzer cevre 101 projesi Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’nda 2019 yılında izlenmeye değer görülen altı proje arasında yer alan ve gelişimini sürdürerek büyük ödüle layık görülen proje, SinemaTV’nin Çevre101 projesi oldu.
 
Fikir kategorisinde yer alan ve sorumlu tüketim ve üretim bilincini kamuoyunda artırmak amacıyla yola çıkılan projenin gelişimi 2020 yılı boyunca gönüllü Zer elçileri tarafından takip edildi. Projede Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden alınan istatistik veriler kullanılarak TV spotları oluşturuldu ve 2022 yılında 101 tane TV spotunun yayınlanmış olması hedefleniyor.

Geri dönüşüm, atık yönetimi, su tasarrufu, gıda israfının önlenmesi ve daha birçok konuda hazırlanan spotlar, SinemaTV’nin 4.500.000 hanenin üzerinde erişimi olan televizyon kanalları, sosyal medya araçları ve web sitesinde yayınlanmaya başlandı. 2019 yılından bu yana 10 kişilik bir ekiple Çevre101 projesi için çalışmalarını sürdüren SinemaTV, medya araçlarını entegre bir şekilde kullanarak geniş kitlelere ulaşmayı ve bilinçli bireyler yaratarak zincirleme bir reaksiyon oluşturmayı amaçlıyor.

Bir fikirden yola çıkarak projesini hayata geçiren ve büyük ödüle layık görülen SinemaTV adına, Türk Eğitim Vakfı (TEV) bünyesinde oluşturulan Mustafa V. Koç Burs Fonu’na yaptığımız bağış ile üç kız lise öğrencisinin eğitim giderlerini üstlendik.

Başarısından dolayı medya çözüm ortağımız SinemaTV’yi tebrik ediyor, daha iyi bir dünya ideali için yola çıktığımız Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’nda geliştirilecek yeni projelere ilham olmasını diliyoruz.
 

Paylaş