11 Şubat 2021

Mehmet Apak: Krizler, geleceği inşa etmek için şansımız olabilir

21 Tedar subat 21

Kurucu üyeleri arasında yer aldığımız Tedarik Zinciri Yönetimi Derneği’nin hazırladığı TEDAR dergisinin 10. sayısında Genel Müdürümüz Mehmet Apak’ın Zer’in ortak fayda üreten ekosistem anlayışını anlatan görüş yazısı yer aldı.

Apak, yazısında Zer’in sürdürülebilirlik anlayışının temelinde ortak fayda üretmenin yer aldığını vurgulayarak, bu anlayıştan doğan projelerimizin müşteri ve tedarikçilerimizden oluşan geniş ekosistemimizin sürdürülebilir dönüşümünü desteklediğini aktardı. Paydaşlarımızın ortak değerlerle ortak fayda yaratmasını hedefleyen ve böylelikle birlikte gelişmeyi ve büyümeyi sağlayan projelerimize örnek olarak Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’nı paylaştı.

Zer’in müşteri ve tedarikçileri ile oluşturduğu geniş ekosistemden doğan etki gücünden daha iyi bir dünya idealine hizmet edecek dönüşümü birlikte sağlamak ve bu dönüşümü sürekli kılmak için yararlandıklarını aktaran Apak ayrıca her bir paydaşın kendi ekosisteminde yaratacağı etkiye değinerek “Zer’in hizmet sunduğu yüzlerce müşterisi ve binlerce çözüm ortağı ile birlikte büyük bir etki gücü var. Biz bu gücün yaratabileceği pozitif etkiye inanıyor ve güveniyoruz. Sürdürülebilirlik stratejimizi oluştururken de bu inanç ve güvenden çok beslendik. Ekosistemimize dahil olan her bir paydaşımızın kendi ekosisteminde değişim ve büyüme dalgası yaratmasını, bu devinim sayesinde de çevre ve toplum başta olmak üzere farklı alanlarda değer oluşturmayı hedefledik.” dedi.

Yazısında dünyamızın içinde olduğu pandemiyi bir uyarı olarak nitelendiren Apak, krizlerin zayıflıklarımızı, riskleri ve pozitif yönlerimizi ortaya koyduğunu belirtti. Bu sebeple krizlerin daha iyi bir geleceği inşa etmek için şansımız olabileceğini paylaşan Apak; “Bu uyarı ile daha iyisini inşa etme fırsatını kaçırırsak, riskler ve zayıflıklar yastık altında birikmeye devam edecek, gelecekteki krizlerin gerçekleşme olasılığını ve yıkıcılığını artıracak. Yaşadığımız zor günlere rağmen, bu krizi bir kaldıraç gibi kullanmalıyız. Öğrendiklerimizin, küresel ekonomiyi gerçek anlamda duyarlı bir değişime teşvik ettiğinden, daha yaşanabilir bir geleceğe taşıyacak uygulamaları keşfettiğimizden emin olmalıyız.” dedi.

Derginin 39. sayfasında Mehmet Apak’ın “Dünyaya Değer Katan Ekosistemler Oluşturmak” başlıklı yazısını okuyabilirsiniz. Dergiye ulaşmak için 'TÜMÜNÜ OKU' butnonunu tıklayın.
 

 TÜMÜNÜ OKU 

Paylaş