28 Aralık 2020

Mehmet Apak: “2021 güçlü ekosistem yılı olmalı"

25 Dunya gazetesi 28 aralik

Genel Müdürümüz Mehmet Apak, 28 Aralık 2020 Pazartesi günü yayınlanan Dünya Gazetesi’nde, Yazı İşleri Müdürü Handan Sema Ceylan'ın sorularını yanıtladı.

Genel Müdürümüz, 2020 yılında “Salgının travması ekosistem korunarak atlatılacak” ve “Sahne tek başına olanların değil, birlikte alkış alanların” prensibiyle iş birlikteliklerine dikkat çektiğimizi hatırlatarak, “Biz de Zer’in avantajlı ve güvenli satın alma uzmanlığından daha çok şirketin yararlanması hedefimize 2021’de daha kararlı yürüyeceğiz” diyerek 2021 hedeflerimizi paylaştı.

Önümüzde bekleyen uzun ve zorlu dönemde satın alma yönetiminin hem operasyonel hem de mali açıdan daha fazla önem taşıyacağını vurgulayan Apak, bu dönemin üstesinden gelebilmek için "Her türlü zorluğa, dip talebe, hızlı artışa, ani kapanmalara kısacası inişli çıkışlı ortama hazırlıklı, uyum sağlayabilen çevik bir ekosistemimiz olmalı." diye aktardı.

Zer'in 2020 yılında toplam satın alma hacminin yüzde 25’ini Topluluk dışı müşterilerimizin oluşturduğunu aktaran Apak, 2021’de yöneteceğimiz satın alma hacminin ise yaklaşık yüzde 30’unu Koç Topluluğu dışı müşterilerimizin oluşturmasını hedeflediğimizi belirtti.

Pandemide kurumların birbirlerine daha duyarlı, daha yapıcı davranmayı deneyimlediğini de belirten Genel Müdürümüz “Bu süreç geçtiğinde öğrendiklerimizi unutmamalıyız” vurgusuyla, daha iyi kurumlar olma sorumluluğu ile yeşil yönetime duyarlı şekilde yola devam edilmesi gerektiğini önemle ifade etti.

Röportajında dünya ekonomisine dair de öngörülere yer veren Apak, "Gelecek dönemde tedarik ihtiyacından dolayı Avrupa ve artan talep nedeniyle Asya- Pasifik bölgesi, Türk şirketleri için en çekici pazarlar olarak yerini alacak" dedi.


 

 TÜMÜNÜ OKU 

Paylaş