23 Kasım 2021

Mehmet Apak: “Büyük etkiyi amaçlıyoruz”

zer fast company dergisi impact eki mehmet apak roportaji Genel Müdürümüz Mehmet Apak, Fast Company dergisinin Impact ekine verdiği röportajda, Zer’in sürdürülebilirlik ve etki stratejisini paylaştı.
 
Mensubu olduğumuz Koç Topluluğu’nun “Geleceğe. Birlikte” yaklaşımının odak alanlarımız ve sosyal etki yaklaşımımıza yön verdiğini dile getiren Mehmet Apak, “Zer olarak, büyük resmin parçası olduğumuzu unutmadan, katkı yaratabileceğimiz her alanı özenle değerlendirerek, tek başımıza değil, iş birliği yapabileceğimiz bir yol seçerek, daha büyük etki yaratmayı ve sosyal etkinin değerini artırmayı hedefliyoruz’’ dedi.
 
Ekosistem, iş birlikteliği ve güvene dayalı iş yapma anlayışımızla olumlu yönde etkileyebildiğimiz her bir paydaşımızın bulundukları farklı ekosistemlerde de pozitif etki yaratacağını ve böylece kitlesel bir fayda döngüsüne daha fazla katkı sunabileceğimize inandığımızı belirten Apak, “İş yaptığımız her bir paydaşımızı sadece ticari bir ilişkinin tarafı olarak görmüyoruz. İş yapış biçimimizle, işe yaklaşımımızla, oluşturduğumuz şartname veya imza attığımız sözleşmeyle topluma birlikte daha fazla fayda sunabileceğimiz iş ortaklarımız olarak tanımlıyoruz.’’ dedi.
 
Etki stratejimizin diğer boyutunda çalışma arkadaşlarımızın yer aldığını paylaşan Genel Müdürümüz, “En büyük sermayemiz çalışanlarımız. Zer olarak, etkin insan kaynağı oluşturmayı, sıfırdan yetiştirmeyi, sektöre gerçek profesyonelleri kazandırmayı işimiz için yaratabileceğimiz en yüksek etki olarak değerlendiriyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarımızı kapsayacak şekilde dünyanın saygın kurumlarından eğitim imkânı sağlıyoruz. Sadece sektörel değil, evrensel değerler, etik kurallar, dil eğitimleri, zaman ve ekip yönetimi, takım çalışması, çeviklik ve inovasyon konularında da eğitim imkanı sağlıyoruz.” dedi.

Paylaş