12 Ağustos 2021

Mehmet Apak: ‘‘Küresel ticarete güvenli bağlantılar kurabilenler yön verecek’’

zer fortune dergisi mehmet apak roportaji

Genel Müdürümüz Mehmet Apak, Fortune Türkiye dergisinin Ağustos sayısında Elif Erman'ın sorularını yanıtladı.

Röportajında, pandemi ile beraber yerel ve güçlü ekosistemler kurmanın, güçlü ve güvenilir bağlantılara sahip olmanın öneminin net bir şekilde ortaya çıktığını vurgulayan Mehmet Apak, "2019 yılından bu yana altını çizdiğimiz iş birlikteliği ve ekosistem kavramları bugün çok kuvvetli bir şekilde sahiplenilen kavramlar halini aldı. Bundan sonrası için ise 'güven' diyoruz. Geleceğin iş dünyasını belirleyen kavram güven olacak.’’ dedi.

Ekonomideki belirsizlik ortamı ve kur dalgalanmalarının iş dünyası oyuncularını güvendikleri şirketler ile iş birliği kurmaya yönlendirdiğini paylaşan Apak, pandemi öncesinde tedarik zincirinde ve satın almada ağırlıklı davranışın en uygun fiyatlı tedarikçiyi bulmakken bu durumun artık değiştiğini, satın alma kararının uygun maliyetli aynı zamanda güvenilir tedarikçiye yönelimin başladığını belirtti.

Güven temelli bir ortam için iş dünyasına önemli sorumluluklar yüklendiğini vurgulayarak “Bu dönemde ihtiyacı öngörerek dijital yatırımlarımızı önceliklendirdik. Yazılımı tamamen Zer’e ait olan dijital platformlarımız ZerOnline ve Promena ile paydaşlarımız güven içinde işlerini yürütebiliyor. Zer’de tedarikçi seçiminden ödeme vadesine, robotik operasyon süreçlerine kadar yaygınlaştırdığımız güven sensörlü bir iş modeli var.” diyerek Zer’in güven sensörlü iş anlayışının detaylarını paylaştı.

Faaliyet gösterdiğimiz dört ana sektörün de pandemi döneminde farklı şekillerde yara aldığını ve bu dönemde müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu kalemlerde yetkinlik ve ilişki geliştirmeye odaklandığımızı dile getiren Apak, ‘’Bizim için ve ekonomimizin devamlılığı için önemli bir gündem maddemiz de tedarikçilerimizin iş sürekliliğinin ve finansal sürdürülebilirliğinin sağlanmasıydı. Zer’in tedarikçisi için güvenli liman olma işlevi pandemi döneminde çok daha fazla önem kazandı.’’ dedi.
 

 TÜMÜNÜ OKU 

Paylaş