22 Nisan 2021

Mehmet Apak, “Müşterimizin her ihtiyacında çözüm ortağıyız”

zer Fastcompany dergisi mehmet apak roportaji

Genel Müdürümüz Mehmet Apak, Fast Company dergisinin hazırladığı Customer Centric ekine verdiği röportajda, Zer’in müşteri memnuniyeti yaklaşımını ve geliştirmek üzerine hedeflerimizi aktardı.
 
Müşterimizi ürün geliştirmeden satış öncesine, operasyondan satış sonrasına kadar tüm süreçlerde işimizin başlangıç noktasında konumlandırdığımızı belirten Mehmet Apak, süreçler farklılaşsa da müşteri ile temastayken insan odağını hiçbir şekilde kaybetmememizin, müşterilerimize sunduğumuz deneyimde belirleyici bir fark olduğunu vurguladı. Zer’i müşteri odaklı bir şirket yerine müşterilerinin her ihtiyacında ‘çözüm ortağı’ olarak tanımlayan Apak, bu iddiamızın güvencesi olarak müşterilerimizin faaliyet kategorilerimiz dışında bir alanla ilgili talepleri olduğunda dahi esnek yapımız sayesinde talebi karşılayacak kurumsal satın alma ve tedarik zinciri yönetimi hizmetini sunarak, ihtiyacı karşılamak için hızlı aksiyon alabilmemizi örnek gösterdi. Empatinin müşteri ihtiyacının anlaşılmasında ve sorunların çözümünde kilit nokta olduğunu belirten Genel Müdürümüz, “Müşteri ilişkileri ekibimizle birlikte ilgili birim temsilcilerimizin de birebir tanışma ve karşılıklı geri bildirim görüşmeleri yapmasını sağlıyoruz. Müşterimizi hissetme çabamızda samimiyiz, çünkü ancak karşımızdakini önemseyerek dinlediğimizde anlaşabileceğimize inanıyoruz.’’ dedi.
 
Müşteri ve tedarikçi memnuniyetini ölçümlemek için araştırmalarımızı düzenli olarak her yıl yenilediğimizi vurgulayan Apak, “Müşterimizle temas eden her birimimizin araştırma tasarım sürecine katkısını sağlıyoruz. Böylelikle doğru soruları sorduğumuzdan emin olmak istiyoruz. İş süreçleri, ilişki yönetimi, fiyat ve verimlilik endekslerinde ortaya çıkan sonuçları tüm birimlerle paylaşıyor ve ortak aksiyon ve iyileştirme alanlarını belirliyoruz. Atılacak adımları, yapılan iyileştirmeleri müşterilerimizle paylaşıyor, yaptığımız iyileştirmeleri nasıl değerlendirdiklerini yeniden soruyoruz. Olumlu görüş oluşana kadar farklı yöntem ve çözümler denemeye devam ediyoruz.” diyerek etkin çözüm yönetimine dikkat çekti.
 
Zer’i ‘kendi alanında öz yazılımları ile rekabetçi teknolojisini üreten ve bu teknolojisini sürekli güncelleyen bir şirket’ olarak tanımlayan Genel Müdürümüz, müşteri deneyimini iyileştirici teknolojik çözümlerine; 2021 yılının başında Promena tarafında devreye alınan müşteri ve tedarikçilerimizin sorularını 7/24 yanıtlayan chatbot uygulamasını ve rutin ilerleyen sipariş, sevk ve faturalaşma süreçlerinde müşterilerimiz ve tedarikçilerimizi sormak zorunda kalmadan süreçleri ile ilgili bilgilendirme sağlayan robotik süreçlerimizi örnek verdi. Sürdürdüğümüz projelerin yanı sıra yeni dönemde devreye alacağımız müşteri deneyimini geliştirmeye yönelik stratejilerimize de değinen Apak, ‘’Stratejimiz, her bir müşterimizin “Şirketimin sürdürülebilir başarısını sağlayacak etkin kurumsal satın alma ve tedarik zinciri yönetimine Zer ekosistemi ile ulaştım” demesini sağlayacak uygulamaları ve yaklaşımı sunabilmek.’’ diye açıkladı.
 

 TÜMÜNÜ OKU 

Paylaş