31 Mart 2021

Mehmet Apak: ‘’Ortak fayda oluşturmayı isteyen her paydaşla iş birliğine hazırız’’

20 MarketingTR HB

Genel Müdürümüz Mehmet Apak, Marketing Türkiye dergisinin Mart sayısında Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen'in sorularını yanıtladı.

Sürdürülebilir bir dünyaya dönüşümü gerçekleştirmek için Zer müşteri ve tedarikçilerinden oluşan ekosistemimizden doğan etki gücünden yararlanarak, ortak fayda üretme amacıyla hayata geçirdiğimiz ‘Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’na dair amacımızı ve gelecek hedeflerimizi paylaşan Apak, günümüz dünyasında artık tekil yapıların iyi olma hali değil, birlikte iyi olmanın değer kazandığını vurguladı.

Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’nın odağında Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 12. maddesi ‘sorumlu tüketim ve üretim yaklaşımı’ olduğunu belirten Apak, pandemi ile birlikte ekonomik, ekolojik ve sosyal sorunların görünürlüğünün arttığını, kayda değer fark ve farkındalık yaratma hedeflerimiz doğrultusunda programa gösterilen ilgiden ve geliştirilen projelerden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Günseli Özen’in “Program’da sizi en çok etkileyen projeler hangileriydi?” sorusu üzerine çok boyutlu etki yaratmaya odaklanarak farklı bakış açıları getiren projelerden etkilendiğini söyleyen Genel Müdürümüz, programa başvuran iki projeyi paylaştı. “Neşeli Kilimler ve Çantalar” adını taşıyan açık hava reklamlarında kullanılan basılı kumaşların geri dönüşümünü sağlarken, yeniden üretim sürecinde de kadın iş gücünün artırılmasını hedefleyen projeyi ve iki çözüm ortağımızın hanelerden atık yağ toplayarak yaşadığımız su kıtlığı tehdidine karşı çözüm arayışı olan projelerinin kendi sektörlerinde dönüşümü tetiklediğini vurguladı ve ‘’İşte bu tarz projeler bana göre hem zihinsel hem pratik alanda değişimi, dönüşümü destekleyen çok önemli adımlar’’ dedi. Bu tarz projeler ile Zer olarak programımızın çıkış noktasındaki hedefe yakınlaştığımızı düşündüğünü ve bundan gurur duyduğunu ifade etti.

 

 TÜMÜNÜ OKU 

Paylaş