19 Şubat 2024

Orçun Güven: Online ticarette kritik unsur “güven”

orcun guven koczer.webp

Satış ve Dijital Platformlar İş Birimi Genel Müdür Yardımcımız Orçun Güven, Fast Company dergisine konuk oldu.

Güven, KoçZer’in dijital dönüşüm yolculuğunu ve son yıllarda dijital iş akışı ve platformlara yaptığı yatırımlara değinerek kusursuz dijital deneyim için sektörde ve ticarette fark yaratmayı hedeflediğimizi paylaştı ve önümüzdeki 5 yıl içinde dijital platformlardan elde edilen gelirin toplam ciroya oranını %40 seviyesine çıkarmayı planladığımızı ifade etti.

2023 yılının sonunda iki yeni dijital ürünü piyasaya sunduğumuzu paylaşan Güven, “Dünyada ve Türkiye'de online ticaretin yükselişte olduğunu görüyoruz. Bu nedenle dijital B2B pazaryeri platformumuz ZerGo ve mobil ödüllendirme ürünümüz ZerCard'ı piyasaya sürdük. ZerGo'da tam anlamıyla internete açık bir ticaret deneyimi yaşatıyoruz. Firmalar ürünlerini sergilerken baremli fiyat belirleme özelliği ile müşteriye özel avantajları kendileri belirleyebiliyor, alıcılar da spot alımlarından çoklu alımlarına kadar her alanda farklı seçeneklere ulaşabiliyor. ZerCard adını verdiğimiz mobil ürünümüzle, şirketler çalışanlarının ve bayilerinin nakite yaklaşan bir ödüllendirme yöntemiyle bağlılıklarını ve memnuniyetlerini artırabilecek. ZerCard ile 81 ilde, 50'den fazla markada ve 20 binden fazla ödeme noktasında özgürce ödüllerini harcama imkânı sunabiliyoruz.” dedi.

Online ticaretin günden güne B2B’ye de kaydığını aktaran Orçun Güven, B2B ticarette alıcılar ve satıcılar kurumlar olduğu için kurumların önceliklerinin bireysel alım davranışlarının önünde geldiğini paylaştı. KoçZer olarak platformun sunacağı kolaylık ve avantajlar, faturalaşma, sipariş takibi ve operasyonun yönetimi gibi konularda şirketler ne bekler diye düşünerek platformlarımızı geliştirdiğimizi aktardı ve şirketlerin ilk etapta çevrimiçi ticarette güvenilir platformları tercih ettiklerini açıkladı.

“Şeffaflığı ve izlenebilirliği sunan dijital platformların önemine inanıyoruz”

Güven sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz haftalarda "Güvenin Yeniden İnşası" temasıyla gerçekleşen, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu’nun da konuşmacıları arasında yer aldığı Davos Zirvesi'ni yakından takip ettik. Tüm dünya, ticaretin güven ve şeffaflık ekseninde ilerlemesi için fikirlerini ortak bir zeminde paylaştı, yeni çıkış yolları arandı. KoçZer olarak biz de ticarette güvenin inşasında ve belirsizlikler karşısında dayanıklı ve esnek kurumlar oluşturulabilmesi için şeffaflığı ve izlenebilirliği sunan dijital platformların önemine inanıyoruz” dedi.

 TÜMÜNÜ OKU 

Paylaş