24 Aralık 2020

Orçun Güven, Promena’nın 2021 yeniliklerini SpendMatters’a anlattı

26 promena spendmatters aralik

Türkiye’nin lider stratejik satın alma platformu Promena, 2021 yılında devreye alacağı daha fazla modül ve yenilikle müşterilerine sayısız fayda sağlamaya devam ediyor. 

Mevcut e-satınalma modülüne eklenen hızlı teklif toplama (Quick RFQ) ve devreye alınan hızlı yanıt robotu Chatbot uygulamasının detaylarını global satın alma ağı SpendMatters’a anlatan Orçun Güven, bu iki yeniliğin Promena’nın müşteri deneyimini daha da iyileştireceğini ve pazardaki konumunu güçlendireceğini vurguladı.

Promena, kolay kullanımı ve karmaşık süreçlerin minimum gereksinimlerle tamamlanmasını sağlayan Quick RFQ ile dijital satın alma süreçlerine ilk adımı atmak isteyen şirketler için çözüm sunuyor. Hızlı bir şekilde belirlenen standartlara uygun, daha çok teklif alınmasını sağlayan bu modül, aynı zamanda satın alma profesyonellerinin sistem üzerinden pazarlık yapmasına ve hazır şablonlar üzerinden teklif toplama turları oluşturmasına olanak sağlıyor. Tekliflerin toplandığı aşamada süreç devam ederken yeni firmalar eklenebilir ve teklif veren firmalar hiçbir süreçte diğer firmaların verdiği fiyat bilgilerine ulaşamazlar.

Promena Quick RFQ modülü ile tedarikçi ile satın alma yapan şirket arasındaki süreç zamanları azalıyor. Teklif verilirken birbirini takip eden süreçler ile teklif vermek isteyen tedarikçiler adım adım yönlendirildiği için dışarıdan bir desteğe ihtiyaç kalmıyor. Şirketler tarafından teklif süreci her aşamada ön izlenebilir ve takip edilebilir. Pazarlık aşamalarında gerekli revizyonlara verilen yanıtlara göre tedarikçi firmalar adım adım da elenebilir. Bu şekilde, her yeni turda daha az sayıda şirket kalmasıyla, süreç sona erene kadar devam eder. Satın alma departmanı tekliflerden memnun kalma durumuna göre, süreci sonlandırabilir ya da devam ettirebilir. Satın alma profesyonelleri tarafından aksiyon bekleyen tüm işlemler buradan yönetilebilir, böylelikle teklif toplama süreçlerinin takibi çok hızlı bir şekilde sipariş sürecine dönüştürülebilir. Ayrıca, anında güncellenen döviz kurları ve halihazırda mevcut olan dil yardımı ile dünyanın her yerinden fiyat teklifleri toplayabilir.

2021 yılının başında devreye alınacak Chatbot uygulaması ile Promena’dan hizmet alan müşteri ve tedarikçilerin sorularının 7/24 yanıtlanarak hizmet kalitesinin ve yanıtların doğruluğunun arttırılması planlanıyor. Hız, yüksek doğruluk oranı ve kullanıcılar ile proaktif iletişimi destekleyen Chatbot, kullanıcı deneyimini iyileştiriyor. Yapay zekâ desteğiyle bekleme süresi yaratmadan hızlı yanıt desteği sağlayan bu robotlar, günümüzde online B2C kanallarında sıkça karşımıza çıkıyor.  Bu yenilik ile Promena, sektöründe ve B2B hizmet kanalında bu hizmeti sunun öncü markalar arasında yer almayı hedefliyor.

Orçun Güven makalesinde sözlerini şu cümleler ile bitiriyor: “Promena olarak geliştirdiğimiz özelliklerden gurur duyuyor, genç, dinamik ve yenilikçi kadromuzla küresel pazara hizmet vermeye can atıyoruz. Yeniliklerimizin ve vizyonumuzun bizi benzersiz bir küresel oyuncu yapacağından eminiz. 2021’i sunduğumuz çözümler için bir fırsat yılı olarak nitelendiriyoruz ve Promena'nın satın alma dünyasında bu yıl da adından sıkça söz ettireceğine inanıyoruz.”
 

 

 TÜMÜNÜ OKU 

Paylaş