05 Nisan 2021

“Ortak amaç etrafında buluşturan bir iş yeri hedefliyoruz” 

zer capital GoodEmployers sanem bayrakli roportaji İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörümüz Sanem Bayraklı, Capital dergisinin hazırladığı Good Employers & Happy Employees ekine verdiği röportajda, Zer’in çalışan deneyimini geliştirmeye dair izlediğimiz stratejileri ve hedeflerimizi aktardı.

İnsan kaynakları stratejimizde, Koç Topluluğu’nun insan odaklı bakış açısını ana çerçeve olarak kabul ettiğimizi belirten Bayraklı, tüm çalışma arkadaşlarımızın ortak bir amaç üzerinden kendilerini Zer’e ve Zer’in yaptığı işe bağlı, gururlu ve mutlu hissettiği; samimi ve açık iletişimi benimsemiş bir iş yeri olmayı hedeflediğimizi vurguladı. Bayraklı “İş yerimizin çalışılan, yapılması gereken iş listelerinin olduğu bir yer yerine ortak bir amaç ve anlam etrafında buluşulan, mutlu bir yer olarak tanımlanmasını sağlamak en büyük hedefimiz’’ dedi.

Zer’in kurumsal satın alma ve tedarik zinciri yönetiminde uzmanlık sunan lider konumunun arkasında, bilgiye ve tecrübeye dayalı uzmanlığa sahip çalışanlarımızın olduğunu belirten Bayraklı, “Yüksek çalışan bağlılığını sadece verimli bir çalışma düzeni tesis etmek için değil bugünün dünyasında son derece önemli olduğunu düşündüğümüz mutlu ve güvenli bir yaşam için de ulaşılması gereken bir hedef olarak görüyoruz. Bu noktada, paydaşlarımızın Zer’den memnuniyeti kadar çalışan bağlılığı ve deneyimini de yönetsel hedeflerimizde üst sıralarda tutuyoruz.” dedi.

Zer’de çalışan bağlılığı ve çalışan deneyiminin geliştirilmesi için düzenli anket ve birebir görüşmelerin yapıldığını kaydeden Bayraklı, pandemi döneminin getirdiği yeni koşullara uyum sağlanırken iç iletişim süreçlerimizi daha da kuvvetlendirdiğimizi, yeni uygulamaların da etkisiyle özellikle son iki yıldır çalışan bağlılığı ölçümlerinde gösterdiğimiz yükselen ivmeyi bu zor sürece rağmen artırdığımızı paylaştı.

Artan çalışan bağlılığı sonuçları ile Zer’in 2020 yılı Kasım ayında aldığı Great Place to Work sertifikasını da değerlendiren Bayraklı, “Great Place to Work gibi uluslararası bir sertifikasyonu almış olmamız, çalışma arkadaşlarımızın da desteğiyle içeride yaratılan olumlu ortamın değerli bir göstergesi oldu.” dedi. Ayrıca, Great Place to Work kapsamında geçtiğimiz yıla göre, güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur, takım ruhu ve bu yıl dahil olan COVID-19 kriterleri üzerinden 14 puanlık artış ile yüzde 80 seviyesine ulaşarak sertifikanın alındığını paylaştı ve Y ve Z kuşağındaki yeteneklerin çalışacağı şirketi seçerken bu değerlendirmeye önem verdiğini de vurguladı.

   TÜMÜNÜ OKU 

Paylaş