11 Ağustos 2020

Pandemide Promena kolaylığı

29 promena bulten Promena ile satın alma süreçleri dijitale dönüşüyor

Teknolojik satın alma çözümümüz Promena’nın müşteri memnuniyeti esas alınarak sürekli geliştirilen esnek yaklaşımı ve modüler altyapısı ile geleneksel yöntemlerle yürütülen satın alma süreçlerine dijital dönüşümü getiriyor. Promena, e-satın alma yönetimi, tedarikçi ilişkileri yönetimi, e-ihale yönetimi ve harcama analizi modülleri ile ülkemizde “Stratejik Satın Alma Çözümleri” pazarının oluşmasını sağladı ve halen bu sektördeki pazar liderliğini sürdürüyor. Sahip olduğu küresel ve bölgesel pazar bilgisini yüksek teknolojiyle birleştiren Promena, şirketlere satın alma süreçlerinde en üst düzeyde verimlilik, etkin kontrol, maliyet, zaman ve işgücü tasarrufu sağlıyor.

2020 yılının ilk yarısında Promena farklı sektörlerde faaliyet gösteren 100’den fazla kurumsal müşterisini 20 binin üzerinde tedarikçi ile buluşturarak toplam 10 milyar TL’ye yaklaşan işlem hacmini platform üzerinden gerçekleştirdi.

Pandemi döneminde satın almada Promena kolaylığı

Tüm dünyanın benzeri görülmemiş bir sınavdan geçtiği pandemi sürecinde tedarik zincirinin etkilenmesi ile satın alma süreçlerinin önemi arttı. Geleneksel satın alma yöntemlerinin kullanılamadığı, tedarikçiler ile yüz yüze görüşme, pazarlık yapma ve belge toplama gibi işlemlerin mümkün olmadığı bu süreçte şirketler güvenilir tedarikçilere ulaşmak için dijital satın alma platformlarına başvurdu.

Pandemi sürecinde Promena’yı kullanarak satın alma süreçlerinde fark yaratmak isteyen yeni müşterilerin taleplerinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 yakın artış görüldü. Promena’nın mevcut müşterileri ise salgının ilerleyişine bağlı olarak farklı senaryolara göre daha sıkı bir biçimde portföylerini ve stratejilerini gözden geçirmeye başlayarak teklif toplama ve ihale modüllerini daha fazla kullanmaya başladı. Bu dönemde riskli durumlar için stok tutma amaçlı yapılan ek alımlar ve mevcutta devam etmesi gereken işlerin yanı sıra kriz yönetimi kapsamında da gündeme alınan, rutinde olmayan alımlar da Promena’dan yönetilen işlem sayısını arttırdı. Promena’nın mevcut müşterileri, teklif toplama ve ihale modüllerini geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 30 daha fazla kullandı.

Ayrıca tedarikçilerinden bilgi ve belge toplamak isteyen ya da bu döneme ait risk değerlendirmesi ve performans ölçümleri yapmak isteyen satın alma profesyonelleri ise odağını tedarikçi yönetimi modülüne kaydırdı.

Promena’nın Zer’in dijital alandaki lokomotifi olduğunu belirterek konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Genel Müdürümüz Mehmet Apak, “Koç Holding’in Dijital Dönüşüm alanındaki öncülüğü ile Zer yıllardır dijitale yatırım yapıyor. Teknolojik yenilikleri takip ederek kendimizi geliştirmekle kalmıyor, bize uygun olan teknolojileri kendi iş alanlarımızda kullanmak üzere kaslarımızı devamlı geliştiriyoruz. Bu durum pandemi döneminde iş sürekliliği açısından bize ciddi bir avantaj sağladı. Promena kullanıcısı olmak için gelen talep sayısında hem yerel hem küresel anlamda artış görüyoruz ve bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Fiyat güncelleme, yeni sözleşme yaratma ve onay gibi iç süreçlerimizi dijitalleştirdiğimiz için uzaktan çalışma döneminde içeride aksama yaşamadık, dışarıya da tam hizmet verebildik. Promena’nın 10’dan fazla dil desteği ile çeşitli coğrafyalarda bulut üzerinden yeni müşterilere hizmet sunabiliyor olması, farklı dil desteği taleplerine iki hafta gibi kısa bir sürede yanıt verebiliyor olması bizim daha geniş bir coğrafyaya hitap etmemize imkân tanıyor. Şu an Promena’ya yeni gelen potansiyel, aday müşterilerin yaklaşık yarısının yurt dışından olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.” dedi.
 

Paylaş