14 Haziran 2022

Sorumlu tüketim ve üretim için projelerinizi bekliyoruz!

hayalimiz benzer basvurulari basladi

Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’nda dördüncü dönem proje başvuruları başladı. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 12. maddesi ‘sorumlu tüketim ve üretim’ yaklaşımını merkeze aldığımız Program’da, müşterilerimizi ve tedarikçilerimizi geleceğimiz için atılabilecek adımları keşfetmeye ve hayallerimize ortak olmaya davet ediyoruz.

Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’na ‘çevre ve doğal kaynakların korunması’ ve ‘yaşam biçiminin bu doğrultuda değiştirilmesi’ başlıklarında iş ortaklarımız ve tedarikçilerimiz tarafından geliştirilen projeler başvurabiliyor. Proje başvuruları Hayalimiz Benzer web sitesi üzerinden 30 Eylül 2022 tarihine kadar devam ediyor.

Programımız Y kuşağının enerjisi ve iş birliklerimiz ile büyüyor

Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’na başvuru kriterlerimiz arasında Y kuşağı bir proje elçisinin olması yer alıyor. Başvuracak şirketlerden Y kuşağı bir çalışanını Hayalimiz Benzer Elçisi olarak atamasını başvuru şartı olarak talep ediyoruz. Bu kriter ile daha iyi bir geleceği inşa etmek için gerekli vizyon ve kararlılığa sahip gençleri; fikir üretmek ve aksiyona geçmek için teşvik ederek, programımızın Y kuşağı çalışanların enerjisi ile büyümesini hedefliyoruz.

Başvuruda bulunan projeler etki potansiyeli, uygulanabilirlik, sürdürülebilirlik ve verimlilik olmak üzere dört kriter ile bağımsız üyelerden oluşan Seçici Kurul tarafından değerlendiriliyor. Seçilen projelerin gelişimleri bir yıl boyunca Zer elçilerimiz ve Program danışmanımız Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından takip ediliyor. Proje ekipleri ile birlikte çalışılarak performans kriterleri, yapılacaklar, proje adımları kararlaştırılıyor ve gelişimleri 3 aylık bazda inceleniyor. Hedeflenen adımları tamamlayan projeler bir yılın sonunda ödüllendiriliyor.

“Daha iyi bir dünya ideali için sorumluluklarımızı yerine getirmeyi amaçlıyoruz”

Genel Müdürümüz Mehmet Apak, değişim ve dönüşüm yaratmada iş birliğinin önemini ve Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’nın çağrısını şu sözlerle aktardı: “Zer olarak ‘ben değil biz diyen ekosistem’ anlayışının önemini sıklıkla vurguluyoruz. Dünya ve çevre farkındalığı yüksek, her alanda daha iyiyi yaratmaya istekli çalışma ekosistemimizi her gün daha da kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz. Sürdürülebilir bir dünya için sağlayabileceğimiz en yüksek faydanın ekosistemimizde yer alan paydaşlarımızla birlikte atacağımız adımların pozitif etkisiyle gerçekleşebileceğine inanıyoruz. Bu inançla, bu yıl dördüncü dönemini yürüttüğümüz Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’nda müşteri ve tedarikçilerimizle birlikte daha iyi bir dünya ideali için sorumluluklarımızı yerine getirmeyi amaçlıyoruz.”

Başvurmak için tıklayın

Paylaş