08 Nisan 2019

Tedarikçi Buluşmalarımız Başladı!

39

Koç Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk ve en büyük kurumsal satın alma ve tedarik zinciri yönetimi şirketi Zer A.Ş, 2019 yılının ilk tedarikçi buluşmasını gerçekleştirdi. 4 milyar TL’den fazla satın alma hacmini, 500’den fazla müşterisi ve 15 binden fazla tedarikçisi ile yöneten Zer A.Ş.’nin geçtiğimiz Ocak ayında göreve atanan Genel Müdürü Mehmet Apak yılın ilk tedarikçi buluşmasına ev sahipliğini yaptı. Lojistik, medya, malzeme ve hizmet sağlayıcıların aralarında bulunduğu 100’ü aşkın çözüm ortağının katıldığı tedarikçi buluşmasının ikinci bölümünde ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği bir panel de gerçekleşti.

Toplantının açılışında tedarikçilere seslenen ZER A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Apak, ZER’in 2003 yılından bu yana pek çok farklı sektörde satın alma dış kaynak ve teknoloji hizmetleri sunduklarını vurgularken şöyle devam etti: “Aradan geçen 16 yılda ZER, çözüm ve hizmet portföyünü genişletip çeşitlendirerek faaliyet alanını büyüttü.  Şüphesiz ki kurulduğumuz günden bu yana sağladığımız sürdürülebilir büyüme çözüm ortaklarımız ile oluşturduğumuz güçlü bağ sayesinde gerçekleşiyor. Bir yandan büyürken, çözüm ortaklarımızın da büyümesini sağlayıp,  onları güvenilir ve sistemli bir yapının parçası konumuna getirdik. Böylece hizmet tedariği ve finansal riskleri sorunsuz şekilde yönetirken, sektörel dalgalanmalar, konjonktürel değişiklikler ve ekonomik koşullara bağlı riskli ortamlarda müşterilerimiz için yarattığımız sürdürülebilir maliyet iyileştirme çalışmalarında güvenli hizmet sunmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde yeni müşteri kazanımı ve hizmetlerimizi global düzeye taşıma vizyonumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu hedeflere ulaşabilme yolunda siz değerli tedarikçilerimizle olan güçlü bağımızı daha da kuvvetlendirmek bizler için büyük önem taşıyor.”

Toplantının ikinci bölümünde Koç Holding Ekonomik Araştırmalar Koordinatörü Dr. Ahmet Çimenoğlu, Bloomberg HT Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran, Bloomberg HT Ekonomi Koordinatörü Gökhan Şen ile Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Ekonomik Araştırmalar Müdürü Burcu Ünüvar’ın katılımıyla Dünyada ve Türkiye ekonomisini etkileyen gelişmelerin konuşulduğu bir panel gerçekleşti. Katılımcıların soruları ile devam eden panel 2019 yılının son çeyreğinde tüm tedarikçilerin katılımıyla tekrarlanmak üzere kokteyl ile sona erdi.

Paylaş