15 Nisan 2022

Zer ve Promena global satın alma ve tedarik zincirinin radarında!

isgweby

Zer ve Promena ISG Provider LensTM’in raporunda “Product Challenger” olarak yer aldı.

Kurumsal satın alma ve tedarik zinciri yönetimi alanında dünyanın en iyi şirketlerini değerlendiren ISG'nin (Information Services Group) Provider LensTM raporunda yer alan Türkiye’den ilk şirket olduğumuzu gururla paylaşıyoruz.

Tüm dünyadan hizmet sağlayıcıların çok yönlü olarak incelendiği ISG Provider LensTM 2022 raporunda Zer ve Promena 5 farklı kategoride değerlendirildi.

Zer, büyük ve orta ölçekli işletmeler için verimli ve sürdürülebilir tedarik işleyişini sağlayan hizmet sağlayıcıların yer aldığı “Satın Alma ve Tedarik Hizmetleri” ve geleneksel tedarik süreçlerini dönüştüren hizmet sağlayıcıların değerlendirildiği “Dijital Dönüşüm” kategorilerinde güçlü bir hizmet sağlayıcı (product challenger) olarak yerini aldı. Stratejik satın alma platformumuz Promena ise “Satın Alma Platformları” kategorisinde büyük müşteriler için güçlü bir ürün (product challenger) olarak gösterildi.

bpo services large accountsbpo services midmarket
digital transformation services large accountsdigital transformation services midmarket

Bu başarımızın ardında hem Zer’in iç süreçlerine hem de platformlarımıza sürekli dönüşüm yaklaşımıyla bakıyor olmamız yatıyor. Uzmanlığımızı dijital çözümlerimizle birleştiren hizmetlerimiz sayesinde müşterilerimiz hızlı, kolay ve kesintisiz şekilde iş süreçlerini sürdürebiliyor, tedarikçilerimizle manuel takibi yapılan birçok konuyu dijital takibe çevirmenin kolaylığını yaşıyoruz.

ISG Provider LensTM Satın Alma-Tedarik Hizmetleri ve Dijital Dönüşüm (Procurement BPO and Transformation Services) raporunda Zer’in güçlü yönleri olarak aşağıdaki noktaları öne çıkarıyor:

  • Zer, strateji danışmanlığı, kategori yönetimi ve operasyonel satın alma hizmetlerini bir arada sunabilmektedir. Bu anlamda kurumsal satın alma ve tedarik zinciri yönetiminde dönüşüm için stratejik bir partner olarak görülmektedir. 
  • Zer malzeme, lojistik, hizmetler ve medya sektörlerinde 130’dan fazla kategoride geliştirdiği kategori yönetimi yetkinliği ile etkin tedarikçi performans yönetimi, sözleşme yönetimi yaparak tedarik risklerini azaltmalarında şirketlere yardımcı olmaktadır.
  • Zer güvenilir tedarikçi ekosistemi ile öne çıkmaktadır ayrıca stratejik satın alma platformu Promena’da kayıtlı 40 bin tedarikçi ile geniş bir ağı yönetmektedir.
  • Zer’in güçlü tedarikçi ilişkileri arz yönlü risklerin azaltılmasına, kalitenin artırılmasına destek olmaktadır.
  • Özel transferden B2B e-ticarete, tedarikçi ve ihale yönetiminden akıllı takip sistemlerine Zer geniş teknoloji çözümleri seçeneği sunmaktadır.

Şirketler satın alma ve tedarik yönetimleri için endişeli

Provider LensTM  Satın Alma ve Tedarik Hizmetleri (Procurement BPO and Transformation Services) raporunda yapılan genel değerlendirmelerde küresel tedarik zincirinde bozulmanın devam ettiği ve bu durumun şirketleri satın alma ve tedarik süreçlerini yeniden inşa etmeye zorladığı belirtildi. Küresel çapta büyük ve orta ölçekli şirketlerden önemli bir kısmının kurumsal satın alma ve tedarik zinciri yönetimi için endişeli oldukları ve riski azaltmak için alanında uzman hizmet sağlayıcılara yöneldikleri vurgulanırken önümüzdeki 24 ay içinde birçok şirketin bu geçişi tamamlayacağı öngörüsü paylaşıldı.

Özellikle büyük şirketlerin süreci hızlandırmak adına kurumsal satın alma ve tedarik zinciri yönetimi alanında faaliyet gösteren hizmet sağlayıcılara yöneldiklerini hatta bu sağlayıcılarla iş birliğini dönüşümün ve öğrenmenin ilk adımı olarak gördükleri belirtildi. Başarılı iş birliği anlaşmalarının maliyet ve riskleri azaltmanın yanı sıra gelecek problemleri şirketler için tanımlayıcı, önleyici ve onarıcı bir rol oyanayabileceği de vurgulandı.

Bu raporu kimler okumalı?

Eğer siz de odağınızı kurumsal satın alma ve tedarik zinciri yönetiminize çevirdiyseniz, raporda yer alan hizmet sağlayıcıların dönüşümünüze nasıl destek sağlayabileceğini keşfedebilirsiniz.

Raporu indirmek için lütfen formu doldurun


Paylaş