01 Nisan 2021

Hedefimiz, Türkiye’nin lider B2B ürün kataloğunu oluşturmak

18 fortune mart21 Genel Müdürümüz Mehmet Apak, Fortune Turkey dergisinin Mart sayısına özel olarak hazırlanan E-Ticaretin Yol Haritası ekinde kurumsal satın alma ve tedarik zinciri yönetimi sektörüne dair soruları yanıtladı.

Röportajında Zer'in benzersiz iş modeli ve teknolojik çözümlerine olan yatırımını aktarırken ZerOnline'ın yapısı ve gelecek hedeflerini de paylaşan Apak, "Önümüzdeki dönemde en büyük hedefimiz ZerOnline’ı endirekt malzeme satın alımlarında zengin ürün çeşitliliği ve fonksiyonel yapısıyla Türkiye’nin lider B2B kataloğu konumuna getirmek. Yakın zamanda Zer olarak devreye alacağımız müşteri ve tedarikçi iş birliği portalı ile ZerOnline üzerinden yürütülen satın alma süreçlerinde verimliliği artırmayı ve kullanıcı dostu ekranlarla iletişimi güçlendirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Genel Müdürümüz, 2020 yılını tüm şirketler gibi Zer’in de pandeminin gölgesinde, olağan dışı şartlarla mücadele ederek geçirdiğini ama her türlü olumsuzluğa rağmen 2020 için planlanan bütçeyi gerçekleştirdiğimizi paylaştı. Pandemi şartlarında geleneksel yollarla sürdürülemeyen satın alma süreçleri için hem yerel hem küresel pazardan birçok firmanın dijital platform arayışına girdiğini vurgulayan Apak, Promena ve ZerOnline’da yeni müşteri taleplerinde ciddi artışlar yaşadığımıza değinerek ZerOnline’da 400’ün üzerinde şirket için kullanıcılar oluşturulduğunu, Promena’ya gelen müşteri talebinin ise geçen yıla göre yüzde 40 arttığını ifade etti.

Kurumsal satın alma ve tedarik zinciri yönetimi sektöründeki trendler ve Zer’in bu trendleri nasıl karşıladığı sorusu üzerine Apak, stratejik satın alma uzmanlığından faydalanmak isteyen şirket sayısının günden güne arttığını belirterek alternatif tedarikçilere ulaşmayı ve maliyet yönetimi ile kazanç oranını artırmayı sağlayan online pazaryerlerinin kurumsal satın alma ve tedarik zinciri yönetiminin yükselen yıldızları olduğunu vurguladı. Dijital dönüşüm etkilerinin satın alma ve tedarik zincirinde de hissedildiğini ve şirketlerin hem operasyonel hem de stratejik satın almayı dijitalleştirmek için ciddi yatırımlar yaptığını paylaştı. Pandeminin etkisiyle e-ticaretteki yükselişin şirketlere de yansıdığını belirten Apak, “Şirketlerin endirekt birçok satın alımı, online kanallardan gerçekleştirdiğini görüyoruz. Bu trend, endirekt malzeme tedarikini dijitale taşıyan ZerOnline’ı devreye alarak artan ihtiyacı karşılayabileceğimizi gösteriyor ve ZerOnline’dan edindiğimiz tecrübe ile B2B e-ticarette farklı kategorilerde çözümler de geliştirebileceğimizi düşünüyoruz.” dedi.  TÜMÜNÜ OKU 

Paylaş