21 Eylül 2020

Pandemide dijital satın alma çözümlerine talep hızlı arttı

28 dijitale talep

Dijital Dönüşüm ve Bilgi Teknolojileri Direktörümüz Ozan Ünay, Zer’in dijital dönüşüm yaklaşımını ve sunduğu yenilikçi satın alma çözümlerini, Promena Hizmetleri Direktörümüz Orçun Güven de pandemi sürecinde Promena’ya olan talep artışını Ekonomist dergisinin hazırladığı Dijitalin Liderleri ekinde değerlendirdi.

Zer’in dijital dönüşüm çalışmalarına 2016 yılında Koç Holding’in Topluluk çapında başlattığı dijital dönüşüm programı ile başladığını paylaşan Ozan Ünay, Zer’in tek tip dijital çözümlerden ziyade uzun vadeli, iş hedeflerine paralel olarak belirlenen dönüşüme dair yol haritaları ile dijital teknolojilere ve bu alanda yetkin insan kaynağına yatırım yaptığını belirtti.

Ünay ayrıca Zer’de dijital dönüşümün sadece teknoloji sahipliği değil bir kültür dönüşümü olarak benimsediğini, bu amaçla gelişimin kalıcı olması fonksiyon ayırt etmeden tüm ekiplerin katıldığı veri analitiği, risk yönetimi, RPA gibi konularda bilgilendirecek eğitimler, soru-cevap seansları düzenlediklerini paylaştı. Ünay, “Değişim bizim ayağımıza gelmeden değişimi tetiklemek için çapraz ekipler kurarak faaliyet alanımızdaki geleneksel stratejileri ve köklü iş modellerini farklı senaryo ve stratejilerle sorgulayarak riskleri ve fırsatları önceden anlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Promena Hizmetleri Direktörü Orçun Güven ise röportajda Zer’in stratejik satın alma çözümleri sektöründe pazar lideri markası Promena’nın pandemi döneminde şirketlerin ihale süreçlerinde dijital platform arayışına çözüm olduğunu belirtti ve Promena’nın sunduğu hizmetleri paylaştı.

Güven, pandemi öncesi çoğu şirketin satın alma süreçlerini yüz yüze görüşme, pazarlık yapma ve belge toplama gibi geleneksel yöntemlerle sürdürdüğünü belirterek pandeminin etkisiyle hem yerel hem küresel pazardan birçok firmanın dijital platform arayışına girdiğini gözlemlediklerini kaydetti. Bu dönemde Promena’ya gelen talep artışının bu gerçeğin en önemli kanıtı olduğunu ifade eden Güven, Promena’yı kullanarak satın alma süreçlerinde fark yaratmak isteyen yeni müşteri talebinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40’a yakın artışın olduğunu paylaştı.

 

 TÜMÜNÜ OKU 

Paylaş