10 Ocak 2023

“Tüm paydaşlarımızla olan ilişkilerimizde şeffaf, adil ve hesap verebilir olmayı benimsiyoruz”

in magazine funda tufekci.webp

Baş Hukuk ve Uyum Müşavirimiz Funda Tüfekçi, Etik ve İtibar Derneği’nin (TEİD) Integrity Magazine dergisine verdiği röportajda Zer’in Çalışma İlkeleri ve Uyum Politikaları’na dair soruları yanıtladı.

Röportajında, tüm paydaşlarımızla olan ilişkilerimizde şeffaf, adil ve hesap verebilir olmayı benimsediğimizi paylaşan Baş Hukuk ve Uyum Müşavirimiz Funda Tüfekçi; güven, iş birliği, saygı ve sorumluluk duygusunun Zer’in karar ve aksiyonlarında bizlere rehberlik eden temel değerleri oluşturduğunu vurguladı.

Zer Çalışma İlkeleri ve Uyum Politikalarımız çerçevesinde işleyişimizi sürdürürken; şirket yönetimimize, çalışanlarımıza, şirketimiz adına hareket eden herkese ve iş ortaklarımıza rehberlik etmeyi amaçladığımızı belirten Baş Hukuk ve Uyum Müşavirimiz, “Türkiye’nin ilk ve en büyük kurumsal satın alma ve tedarik zinciri yönetimi şirketi olarak, bir tarafta hizmet ve ürün temin eden tedarikçilerin, diğer tarafta ise hizmet ve ürün satın alan müşterilerin yer aldığı bir teraziyi dengede tutmak şirketimizin etik kurallara ve kanunlara uyum konusunda en büyük motivasyonunu oluşturuyor.” dedi.

En temel ilkemizin ayrımcılıktan uzak; kuralların önceden belirli olduğu etik bir çalışma düzeni oluşturmak olduğunun altını çizen Funda Tüfekçi, “İş modelimiz gereği çok sayıda 3. taraf ile iş ilişkisi geliştiriyoruz. Uluslararası standartlardan beslediğimiz, belirli değerlendirme kriterlerine sahip Tedarikçi Yönetim Sistemimiz ile bir taraftan satın alma süreçlerini etik, açık ve şeffaf bir şekilde yönetmeyi, diğer taraftan da 3. taraf risk analizini ve yönetimini amaçlanıyoruz. Tedarikçi Yönetim Sistemimize dahil olmak isteyen bir 3. taraf, öncelikle durum değerlendirmesi ve denetim doğrulama süreçlerine katılıyor, sonrasında bu inceleme ve değerlendirme mevcut tedarikçilerimiz için belli periyodik aralıklarla tekrarlanıyor. Etik bir çalışma ortamı oluşturmak için hayata geçirdiğimiz tüm bu çalışmalar paydaşlarımız açısından tercih edilir olmayı, güveni ve sürdürülebilir ticaret ilişkilerini de beraberinde getiriyor” dedi.

 TÜMÜNÜ OKU 

Paylaş